Adunarea apostolică
Adunarea Apostolică de ziua a șaptea
Adunarea Apostolică de ziua a șaptea
Adunarea Apostolică de ziua a șaptea
Adunarea Apostolică de ziua a șaptea
Adunarea Apostolică de ziua a șaptea
Comunitatea Mesianică
Atitudinea corectă față de bani

Daniel Cozma

Atitudinea corectă față de bani
30 ianuarie 2023

Atitudinea corectă față de bani

”Cel neprihănit își întrebuințează câștigul pentru viață, iar cel rău își întrebuințează venitul pentru păcat.” Proverbe 10:16

 

Într-adevăr, atitudinea față de bani ne face să ne raportăm într-un anume fel față de aceștia. Datorită principiilor bune, cel neprihănit este gata să aibă atitudinea corectă față de bani și să-i întrebuințeze pentru viață.

 

 

Valoarea banilor

Valoarea unui lucru este dată de utilitatea acestuia. Tot așa și banii, ei sunt folositori în aproape toate contextele, după cum spune și Eclesiastul că ”... argintul le dă pe toate” (Eclesiastul 10:19/c).

 

Aici intervine caracterul, iar valoarea banilor trebuie să fie supusă valorii principiilor din Scriptură. Astfel, cele două valori pot exista împreună, cum a fost și în cazul lui Iov. Doar dacă prioritizăm bine aceste valori putem face cum a făcut el:

 

”Orbului îi eram ochi, și șchiopului picior. Celor nenorociți le eram tată și cercetam pricina celui necunoscut.” (Iov 29:15,16)

 

Banii și investițiile

Banii se depreciază în timp, monezile dispar, dar investiția poate rămâne o perioadă mai lungă.

 

”Se gândește la un ogor, și-l cumpără; din rodul muncii ei sădește o vie.” (Proverbe 31:16)

 

Iată că femeia înțeleaptă din Proverbe convertea o parte din banii câștigați în ”ogor” și ”vie”, lucruri valoroase în vremea aceea și considerate ca fiind investiții.

 

Din exemplul acesta vedem că înțelepciunea Scripturii ne îndeamnă să fim prevăzători și înțelepți. Banii trebuie să fie folosiți în mod chibzuit și să se înmulțească pentru bunul trai al familiei și al celor nenorociți.

 

 

Scris de Daniel Cozma

03 august 2023
„Domnul Dumnezeu a făcut să răsară din pământ tot felul de pomi plăcuți la vedere și buni la mâncare și pomul vieții în mijlocul grădinii și pomul cunoștinței binelui și
07 iulie 2023
“… cu toată smerenia ... cu îndelungă răbdare; îngăduiţi-vă unii pe alţii în dragoste” – Efeseni 4.2 Apostolul Pavel a transmis prin această epistolă adresată efesenilor, un mesaj prin care

ULTIMELE POSTĂRI DE PE BLOG

Abonează-te la newsletter!

Mă abonez
Mă abonez
Formularul a fost expediat - îți mulțumesc.
Te rugăm să îndeplinești toate câmpurile obligatorii!
Adunarea apostolică

DRAGOSTE

NĂDEJDE

CREDINȚĂ

Adunarea Apostolică Sabateriană  Copyright 2023

Adunarea apostolică