Adunarea apostolică
Adunarea Apostolică de ziua a șaptea
Adunarea Apostolică de ziua a șaptea
Adunarea Apostolică de ziua a șaptea
Adunarea Apostolică de ziua a șaptea
Adunarea Apostolică de ziua a șaptea
Calea spre înțelepciune

Daniel Cozma

04 octombrie 2022

Calea spre înțelepciune

”Înțelepciunea este în fața omului priceput, dar nebunul o caută la capătul pământului.” Prov. 17:24

 

Atunci când cunoaștem valoarea unui lucru, ceva se schimbă în noi, începem să prețuim acel lucru. Înțelepciunea este foarte valoroasă datorită beneficiilor pe care le aduce cu sine în viața celui care o deține.

 

Dar cum vom ști calea spre înțelepciune? Cine ne poate arăta această cale? Și, până la urmă, despre ce înțelepciune scriu eu aici?

 

Înțelepciunea de viață


Nu mă refer la înțelepciunea care se adresează multitudinii de domenii sau industrii care există în lume, ci la înțelepciunea de viață care vine în ajutorul bunei funcționări a acesteia și al echilibrului. 

 

Știi? Dacă nu cunoști legile universului poți fie să o pățești rău, fie să ai urmări grave. Să-ți dau un exemplu:

 

Ai auzit de legile universului. Sunt sigur că ai auzit de legea gravitației. Dacă te-ai arunca de la o înălțime mare, de mai multe ori, s-ar aplica mereu legea gravitației asupra corpului tău? Cu siguranță! Pentru că știi această lege, te comporți în funcție de aceasta.

 

Viața are legile ei, iar dacă nu le respectăm o putem nimeri rău. Privește în jur la mulțimea de oameni! Te asigur că mulți dintre aceștia nu respectă legile vieții...

 

Trei locuri ale înțelepciunii

 

1. Creația

Toată opera Creatorului deține în ea însăși multă înțelepciune. De aceea suntem îndemnați să învățăm de la furnică (Prov. 6), de la dobitoace, păsări și pești (Iov 12:7,8), de la porumbei sau șerpi (Ev. după Matei 10:16).

 

Cât de multe sunt lucrările Tale, Doamne! Tu pe toate le-ai făcut cu înțelepciune...” Psalmul 104:24

 

 

2. Oamenii pricepuți

Sunt mulți oameni credincioși care au acumulat multă înțelepciune de-a lungul vieții lor, de aceea un al doilea loc al înțelepciunii se află tocmai la aceștia.

 

”Pe buzele omului priceput se află înțelepciunea...” Proverbe 10:13/a

 

 

3. Sfintele Scripturi

Al treilea loc, și cel mai important, îl reprezintă Sfânta Scriptură. Aici este locul unde vom găsi legile vieții ale înțelepciunii care pot reglementa viața noastră în aproape toate domeniile ei.

 

”Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos ca să învețe, să mustre, să îndrepte, să dea înțelepciune în neprihănire.” 2 Timotei 3:16

 

 

 

Daniel Cozma

Armonia muzicii duhovnicești
26 martie 2023
„Căci prin har aţi fost mântuiti, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezu" (Efeseni 2:8) Modalitatea prin care Dumnezeu a stabilit ajungerea la
26 martie 2023
Romani 15:4 "Şi tot ce a fost scris mai înainte a fost scris pentru învăţătura noastră, pentru ca, prin răbdarea şi prin mângâierea pe care o dau Scripturile, să avem

ULTIMELE POSTĂRI DE PE BLOG

Abonează-te la newsletter!

Mă abonez
Mă abonez
Formularul a fost expediat - îți mulțumesc.
Te rugăm să îndeplinești toate câmpurile obligatorii!
Adunarea apostolică

DRAGOSTE

NĂDEJDE

CREDINȚĂ

Adunarea Apostolică Sabateriană  Copyright 2023

Site creat de Daniel Cozma

Adunarea apostolică