Adunarea apostolică
Adunarea Apostolică de ziua a șaptea
Adunarea Apostolică de ziua a șaptea
Adunarea Apostolică de ziua a șaptea
Adunarea Apostolică de ziua a șaptea
Adunarea Apostolică de ziua a șaptea
Dragostea soției

Emanuel Boteanu

21 martie 2023

Dragostea soției

Partea care îi este destinată soției, conlucrător la construirea familiei, este ascultarea.31 "Toate femeile vor da cinste bărbaților lor, de la mare până la mic." (Estera 1:20).

Dragostea soției

Soțiile trebuie să își respecte bărbații la fel cum Biserica îl respectă pe Hristos. Supunerea femeii trebuie să fie din toată inima și cu bucurie.

 

Supunerea ei trebuie să arate faptul că există o singură voință în două piepturi. Astfel, un duh de nemulțumire și de contradicție este total nepotrivit în viața unei soții evlavioase, el lasă întotdeauna durere în inima soțului și vinovăție în a ei.

 

Tăcerea arată mai degrabă înțelepciunea unei femei decât vorbirea.32 Scriptura învață femeia să-și iubească soțul. Ea trebuie să fie cumpătată, lipsită de mândrie, să aibă o viață curată și dedicată soțului pe care îl iubește, iar munca în casă și îngrijirea familiei trebuie să îi facă plăcere și să nu fie o povară.

 

O femeie care refuză să își asculte soțul nu poate să pretindă copiilor ca aceștia să o respecte, un soț care nu și iubește soția până la sacrificiu, ajutând-o să crească în credință și să se sfințească mai mult an de an, nu poate să se impună copiilor drept lider efectiv al familiei.

 

Unul dintre țelurile căsătoriei reprezintă menținerea unei curății morale. Soțul și soția trebuie să se roage ca pătul lor conjugal să fie sfințit. Dorințele sexuale ale soțului trebuie satisfăcute doar de către soția sa.

 

Ambii parteneri trebuie să își manifeste afecțiunea față de celălalt dăruindu-și astfel trupurile unul altuia. Imoralitatea îl duce pe om la nebunie.

 

Doar un nebun poate să uite plăcerile exclusive și legitime ale căsătoriei pentru a se bucura de plăcerile ilicite care aduc promiscuitate.

 

Nimeni nu e imun în fața ispitei. Toți bărbații trebuie să se smerească și să fie vigilenți chiar și atunci când ispita constă doar într-o privire nerușinată.33

 

31 Ray M. Wenger, Tiparul Divin pentru viața de familie, p. 41.

 

32 O lucrare a Mount Zion Bible Church, Vestitorul Evangheliei Harului, Numărul 4; Căsătoria; Free Grace Broadcaster: Marriage, p. 51, 55.

 

33 Ray M. Wenger, Tiparul Divin pentru viața de familie, p. 42, 51.

 

Scris de Emanuel Boteanu

Dragostea soției
27 februarie 2024
,,Cumpără adevărul…” ,,...şi nu-l vinde, înţelepciunea, învăţătura şi priceperea.” (Proverbe 23:23) Cititorule drag, poate ţi-a trebuit multă răbdare pentru a parcurge paginile acestei cărţi, iar acum, fiind la semaforul unei
27 februarie 2024
Spre ,,credinţa sfinţilor” ,,Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze şi când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea.” (Proverbe 22:6) Eram prin clasa a treia,

ULTIMELE POSTĂRI DE PE BLOG

Abonează-te la newsletter!

Mă abonez
Mă abonez
Formularul a fost expediat - îți mulțumesc.
Te rugăm să îndeplinești toate câmpurile obligatorii!
Adunarea apostolică

DRAGOSTE

NĂDEJDE

CREDINȚĂ

Adunarea Apostolică Sabateriană  Copyright 2023

Adunarea apostolică