Adunarea apostolică
Adunarea Apostolică de ziua a șaptea
Adunarea Apostolică de ziua a șaptea
Adunarea Apostolică de ziua a șaptea
Adunarea Apostolică de ziua a șaptea
Adunarea Apostolică de ziua a șaptea
Comunitatea Mesianică

Avram Iancu

Legea și Prorocii l Învățături Biblice
10 iulie 2013

Importanța unității

Încercând să găsesc o asemănare între lumea înconjurătoare și importanța unității Bisericii Domnului, m-am oprit în dreptul stupului de albine. Într-o armonie perfectă, toți membrii stupului au sarcini precise și toți conlucrează la binele comun al marii familii.

 

Chiar și trântorii au un rol bine determinat, dar când numărul acestora crește mai mult decât necesarul, ei sunt eliminați. Întreaga trudă depusă, exactitatea în acțiunea unitară a stupului, are ca scop împlinirea celor patru deziderate principale:

 

1) Hrană din belșug pentru întreaga familie;

 

2) Miere delicioasă și pentru alții (oamenii);

 

3) Apărarea împotriva agresorilor (șoareci, șobolani, urși, etc.);

 

4) Înmulțirea continuă a efectivului familiei. Dorința arzătoare a lui Dumnezeu este ca să fie hrană în Casa Lui, să fie hrană în Biserica Sa.

 

Cel care este infinit în bogăție, nu acceptă ca masa din Casa Lui să fie lipsită de bucate. Cu atât mai mult această dorință este mai mare în ceea ce privește hrana spirituală de care toți membri au nevoie, începând de la "laptele duhovnicesc" (1 Petru 2.2) și ajungând la "bucatele tari" pentru ca toți să ajungă să deosebească binele de rău (Evrei 5.13,14).

 

"Aduceţi însă la casa vistieriei toate zeciuielile, ca să fie hrană în Casa Mea; puneţi-Mă astfel la încercare, zice Domnul oştirilor, şi veţi vedea dacă nu vă voi deschide zăgazurile cerurilor, şi dacă nu voi turna peste voi belşug de binecuvântare" (Maleahi 3.10).

 

Până la urmă, ce este hrana?

 

"Este scris: ,Omul nu trăieşte numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu" (Matei 4.4).

 

Dincolo de hrana firească pentru omul fizic, Cuvântul lui Dumnezeu este hrana spirituală care, în anumite cazuri, poate transcende materialul. Când acest deziderat este atins se poate accede spre cel de-al doilea deziderat: hrănirea altora cu hrană sănătoasă, deoarece mai mult ca nicicând, acum se împlinește împărțirea unei hrane stricate pe toate căile posibile.

 

Apostolul Pavel avertizează cu privire la aceasta în 1 Corinteni 2.17 că "noi" - cei în unitate și care am avut parte de hrană curată și din belșug, nu stricăm Cuvântul lui Dumnezeu, cum fac cei mai mulți. "Cine crede în Mine, din inima lui vor curge râuri de apă vie, cum zice Scriptura" (Ioan 7.38) - referindu-se la Duhul Sfânt al lui Dumnezeu.

 

Hrana curată împărțită altora împreună cu apa vie de la Dumnezeu, care trebuie să țâșnească din sufletele credincioșilor, ne conduc spre puntea celui de-al treilea deziderat: apărarea Bisericii împotriva celui ce răcnește ca un leu și împotriva slujitorilor lui. Biserica lui Dumnezeu este ținta furibundă a atacurilor celui rău.

 

Doar în unitate, bine hrăniți, hidratați cu ’'apa vie a Duhului Domnului", având prezbiteri care sunt în stare să învețe și pe alții, iubind turma, oi ascultătoare, putem să facem față acestor atacuri. Când cele trei deziderate sunt împlinite: hrană din belșug pentru toți, hrană și apă curată pentru alții, apoi păzirea cu scumpătate și apărarea Bisericii, se poate ajunge la cel mai important lucru cu putință: ÎNMULȚIREA familiei Domnului.

 

Biserica trebuie să crească! Dacă ea nu crește, cu certitudine unul sau mai multe din scopurile expuse mai sus nu au fost atinse. Ne dorim ca Duhul Domnului să lucreze la mintea și inima noastră pentru împlinirea celor patru scopuri principale ale Bisericii Sale. Amin!

 

Revista "Sunetul Trâmbiței", nr.2, 2013, pg. 11

 

Scris de Avram Iancu

27 februarie 2024
,,Cumpără adevărul…” ,,...şi nu-l vinde, înţelepciunea, învăţătura şi priceperea.” (Proverbe 23:23) Cititorule drag, poate ţi-a trebuit multă răbdare pentru a parcurge paginile acestei cărţi, iar acum, fiind la semaforul unei
27 februarie 2024
Spre ,,credinţa sfinţilor” ,,Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze şi când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea.” (Proverbe 22:6) Eram prin clasa a treia,

ULTIMELE POSTĂRI DE PE BLOG

Abonează-te la newsletter!

Mă abonez
Mă abonez
Formularul a fost expediat - îți mulțumesc.
Te rugăm să îndeplinești toate câmpurile obligatorii!
Adunarea apostolică

DRAGOSTE

NĂDEJDE

CREDINȚĂ

Adunarea Apostolică Sabateriană  Copyright 2023

Adunarea apostolică