Adunarea apostolică
Adunarea Apostolică de ziua a șaptea
Adunarea Apostolică de ziua a șaptea
Adunarea Apostolică de ziua a șaptea
Adunarea Apostolică de ziua a șaptea
Adunarea Apostolică de ziua a șaptea
Planul lui Dumnezeu

Elias Buhai

07 februarie 2023

Planul lui Dumnezeu

În următoarea schiță va fi analizat Planul Tatalui Ceresc, plan alcătuit ,,În Sine Însuși” de la întemeierea lumii.

Planul lui Dumnezeu

Vom urmări planul din două perspective; una tematică- care se referă la planul de mântuire pe teme importante și moment cheie în istorie, și una dispensațională - care vizeză parcurgerea planului puțin mai în detaliu, prin precizarea a 7 dispensații (perioade de timp; intervale de timp) în ordine cronologică, precizându-se punctele importante din fiecare perioadă dată.

 

PERSPECTIVA TEMATICĂ (7 TEME)

 

A. Creațiunea - are în ea amprenta divină pentru că este însemnată de pecetea ăapte (În șase zile a făcut Dumnezeu cerurile și pământul, iar în ziua a șaptea (7) s-a odihnit). -creațiunea a fost desăvârșită, perfectă: ”Dumnezeu S-a uitat la tot ce făcuse și iată că erau foarte bune”

 

B. Căderea omului în păcat (Creațiunea supusă degradării) - elementul care degradează ființa umană este păcatul (neascultarea de porunca Tatalui).

 

C. Avraam, Isaac, ISRAEL (și urmașii săi în națiunea; poporul Israel). Etimologia cuvântului “ISRAEL”: isra-prima particulă a numelui Israel este un verb. Acesta poate fi yaşar "a fi drept" (deci "Dumnezeu este drept"), sau "a domni" sau sarah "a lupta" (Dumnezeu va domni sau va lupta. Isra se referă și la a birui) -El- a doua particulă este singular a lui Elohim cu referință la Dumnezeu. !!!ISRAEL-cel ce se luptă cu Dumnezeu -cel ce biruie cu ajutorul Tatălui (Domnul se luptă pentru noi): “De acum nu-ţi va mai fi numele Iacov, ci Israel te vei numi, că te-ai luptat (sarita de la sarah) cu Dumnezeu şi cu oamenii şi ai ieşit biruitor".

 

D. RASCUMPARAREA - de drept, Răscumpărătorul este Tatăl. De fapt, Răscumpărătorul este Yesua.

 

E. Alegerea unui “Israel” dintre neamuri.

 

F. Descoperirea fiilor lui YHWH:

 

“De asemenea și firea așteaptă cu o dorință înfocată descoperirea fiilor lui Dumnezeu” (Romani8:19)

 

Atunci când se va spune: ,,Iată biruitorii”.

 

G. Eliberarea CREAȚIEI:

 

,,Căci firea a fost supusă deșertăciunii-nu de voie, ci din pricina celui ce a supus-o - cu nădejdea, însă, că și ea va fi izbăvită din robia stricăciunii, ca să aibă parte de slobozenia slavei copiilor lui Dumnezeu.” (Romani 8:20, 21).

 

Planul Tatălui este mult mai vast și mai complex decât cuprinde mintea noastră, totuși mulțumim Tatălui pentru tot ceea ce ne-a descoperit și ne descoperă încă.

 

Fie ca schița acestui plan și tematicile cuprinse în el să ne trezească interesul înspre o viață mai apropiată de Dumnezeu, Tatăl, Creatorul unui plan atat de minunat și o trăire mai intensă în comformitate cu voia Lui scrisă în Cuvânt și voia lui personală pentru fiecare dintre noi!!!!

 

Nu uita: chiar dacă pare că lucrarea Tatălui este una în masă lucrând cu un popor sau o națiune, totuși el privește și înspre tine, înspre năzuințele tale, înspre sinceritatea ta și vrea să te facă părtaș gloriei Sale.

 

Ești în planul LUI și se va ocupa personal de tine ca să fii acolo la locul potrivit, în momentul potrivit. Stai în prezența Lui și el va lucra. Mulțumește-I pentru binecuvântările pe care le-ai primit.

 

Mulțumesc, o, Sfinte TATĂ!

 

Scris de Elias Buhai

Puterea comunității
27 februarie 2024
,,Cumpără adevărul…” ,,...şi nu-l vinde, înţelepciunea, învăţătura şi priceperea.” (Proverbe 23:23) Cititorule drag, poate ţi-a trebuit multă răbdare pentru a parcurge paginile acestei cărţi, iar acum, fiind la semaforul unei
27 februarie 2024
Spre ,,credinţa sfinţilor” ,,Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze şi când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea.” (Proverbe 22:6) Eram prin clasa a treia,

ULTIMELE POSTĂRI DE PE BLOG

Abonează-te la newsletter!

Mă abonez
Mă abonez
Formularul a fost expediat - îți mulțumesc.
Te rugăm să îndeplinești toate câmpurile obligatorii!
Adunarea apostolică

DRAGOSTE

NĂDEJDE

CREDINȚĂ

Adunarea Apostolică Sabateriană  Copyright 2023

Adunarea apostolică