Adunarea apostolică
Adunarea Apostolică de ziua a șaptea
Adunarea Apostolică de ziua a șaptea
Adunarea Apostolică de ziua a șaptea
Adunarea Apostolică de ziua a șaptea
Adunarea Apostolică de ziua a șaptea
Războiul cămăruței - lupta rugăciunii

Elias Buhai

07 februarie 2023

Războiul cămăruței - lupta rugăciunii

I. Ce este rugăciunea? 

Războiul cămăruței - lupta rugăciunii

Alături de ceea ce s-a spus până acum despre rugaciune; cuvinte interesante, frumoase și ziditoare de unde s-au putut trage concluzii folositoare și practice: pentru mine rugăciunea din odăiță este și un tărâm de luptător, un loc care necesită o pregătire e chiar locul unde te pregătești în același timp.

 

II. Pregătirea pentru rugăciune: 

 

În funcție de tipul de rugăciune și de starea în care te afli, pot spune că există o anumită pregătire, sau mai bine spus există și în Scriptură anumite reglementări cu privire la cum să te înfățișezi înaintea lui Dumnezeu: 

 

Cu o inimă curată și într-o stare de neprihănire (căci păcatele voastre pun un zid de despărțire)- dar asta nu înseamnă că dacă ai păcat să nu te înfățișezi înaintea Lui, ba din contra, să vii cu greșeală și să îi ceri iertare.

 

Ceea ce vreau să spun este să vii sincer înaintea Lui; eu simt și sunt sigur că și voi, când rugaciunea mea nu e ascultată și de multe ori mi se întâmplă să mă rog și să încep eu să mulțumesc, deși în inima mea este un greu, un păcat, o deznădejde, o frustrare poate.

 

Odată ce ai venit sincer înaintea Lui și ai început rugăciunea, tocmai cu ceea ce ai nevoie nu cu o structură formată sau învățată (așa cum s-a mai spus), poți fi sigur că a început o luptă.

 

III. Desfășurarea luptei:

 

Acum, ești pe câmpul de bătaie și aș vrea să reamintesc cuvintele apostolului Pavel din Ef 6:11-12

 

„Căci noi nu avem de luptat împotriva cărnii și a sângelui, ci împotriva domniilor , stăpânitorilor întunericul acestui veac, împotriva duhurilor răutății care sunt în locurile cerești”.

 

Nu știu cum e în cazul tău, dar eu am simțit această luptă. Mă pun să mă rog și parcă tot alte gânduri vin, iar altă dată încep cu înflăcărare și ajung departe cu gândul meu de nu mai știu de unde să îl adun parcă.

 

Un frate în vârstă spunea că se punea la rugăciune și începea cu înflăcărare și treceau câteva minute și gândul lui era departe și îsi reîncepea rugăciunea de la început și tot așa până se putea ruga. Astfel, aceasta este prima bătălie: aceea de a te putea ruga și stabili o legătură cu Tatăl Ceresc.

 

Mai departe începi rugăciunea poate, ai trecut de prima etapă, dar lupta în rugăciune este o formă înaltă de a te ruga. Lupta în rugăciune poate să fie în unele cazuri sinonimă cu vegherea cu insistență cu focul și jertfirea pe care o depui pentru o anumită cauză.

 

În lupta rugăciunii poți fi dezlegat de anumite duhuri, sau prin luptă se înțelege depunerea efortului de a menține și a ne desăvârși starea după voia lui Dumnezeu așa cum spune si despre Epafras care „se lupta in rugăciunile sale pentru ca desăvârșitii si deplin încredințații frați să stăruiască în voia lui Dumnezeu” (Col 4:12).

 

Oamenii care s-au luptat în rugăciune au fost mulți, dar poate cel mai maiestuos și veritabil exemplu este lupta dusă de Yesua în grădina Ghetsimani: ce foc lăuntric mistuia atunci ființa Mântuitorului și ce nevoie avea de camarazi în lupta Lui, dar ucenicii în acele momente au dezertat.

 

IV. Nu lupți singur-întotdeauna ai un camarad

 

Acum, prin biruința lui Isus, avem cel mai de nădejde și de ajutor prieten și camarad în lupta noastră pe genunchi. Când îl chemi, îți vine în ajutor și nu te lasă singur, deși uneori poate părea că o face. Și iată că Eu sunt cu voi în toate zilele până la sfârșitul veaculuirăsună încă și azi aceste cuvinte pentru cei ce cred.

 

Lupta pe genunchi poate, și va fi, câștigată dacă ești dispus să accepți lupta și să beneficiezi de ajutorului Celui ce a zis

 

,,Veniți la mine și vă voi da odihnă: e acea odihnă și pace de după luptă, e steagul învingător pe care-l așezi pe stâncă.”

 

Daca ai experiența războiului, pe genunchi vei fi capabil să faci față măcelului ce te așteaptă afară. Nu te speria! Cel ce ne-a ajutat pe genunchi ne va ajuta și în lupta de zi cu zi a vieții noastre.

 

Așa să ne ajute Dumnezeu. Amin!

 

Scris de Elias Buhai

Puterea comunității
27 februarie 2024
,,Cumpără adevărul…” ,,...şi nu-l vinde, înţelepciunea, învăţătura şi priceperea.” (Proverbe 23:23) Cititorule drag, poate ţi-a trebuit multă răbdare pentru a parcurge paginile acestei cărţi, iar acum, fiind la semaforul unei
27 februarie 2024
Spre ,,credinţa sfinţilor” ,,Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze şi când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea.” (Proverbe 22:6) Eram prin clasa a treia,

ULTIMELE POSTĂRI DE PE BLOG

Abonează-te la newsletter!

Mă abonez
Mă abonez
Formularul a fost expediat - îți mulțumesc.
Te rugăm să îndeplinești toate câmpurile obligatorii!
Adunarea apostolică

DRAGOSTE

NĂDEJDE

CREDINȚĂ

Adunarea Apostolică Sabateriană  Copyright 2023

Adunarea apostolică