Adunarea apostolică
Adunarea Apostolică de ziua a șaptea
Adunarea Apostolică de ziua a șaptea
Adunarea Apostolică de ziua a șaptea
Adunarea Apostolică de ziua a șaptea
Adunarea Apostolică de ziua a șaptea
Tu ce talant ai primit?

Rebeca Pop     

28 octombrie 2022

Tu ce talant ai primit?

,,...un om, urmând să plece într-o călătorie, şi-a chemat sclavii şi le-a încredinţat averile lui. Unuia i-a dat cinci talanţi, altuia – doi, iar altuia – unul, fiecăruia după puterea lui; apoi a plecat. Imediat, cel ce primise cinci talanţi s-a dus şi i-a investit şi a câştigat alţi cinci. Tot aşa, cel ce primise doi a câştigat şi el alţi doi. Dar cel ce primise unul s-a dus şi a săpat o groapă în pământ şi a ascuns acolo banii stăpânului său. După mult timp, stăpânul acelor sclavi a venit şi a început să-şi pună în ordine socotelile cu ei.’’ Matei 25:14-19

 

Această parabolă reflectă cel mai potrivit imaginile unor întreprinzători care au câștigat sau au pierdut în funcție de capitalurile și calitățile lor dobândite. Tu pe care model îl alegi: cel care a investit sau cel care a falimentat? Știai că fiecare om a primit un dar de Sus un talant care trebuie dezvoltat ?

 

Administratorul nostru ceresc ne-a încredințat fiecăruia dintre noi, pentru un timp, un dar, un capital spiritual, valori și lucruri materiale, abilitatea de a cânta, de a recita, de a predica, de a încuraja, de a ne ruga, de a ajuta, de a mângâia, de a încuraja, etc., talanți cu scopul de a fi investiți în folosul și pentru nevoile altora.

 

În prezent, din comoditate, dezinteres, neștiință, uităm sau chiar nu folosim eficient darul primit...și trec zilele, anii și talantul îl îngropăm, fără să ne dăm seama. Dar, ...vine ziua când talantul oferit ne va fi verificat, cântărit și evaluat. Cel înțelept care a știut să investească capitalul cu rațiune, va fi apreciat și răsplătit iar cel leneș care l-a ascuns va fi criticat și capitalul luat și dat altora.

 

Oricui are, i se va da mai mult şi va avea din abundenţă, dar de la cel ce n-are se va lua chiar şi ce are! (Matei 25:29) Așadar, tu ce faci cu talantul ce ți-a fost încredințat? Gândește-te! Stai nepăsător față de capitalul primit sau poate nu cunoști darul ți-a fost oferit pe parcursul vieții? Nu știi cum poate fi folosit și unde?

 

Cere-i în rugăciune Creatorului această dorință, să-ți descopere darul oferit și maniera de dezvoltare! Apoi învestește talantul cu înțelepciune, pune-l în negoț pentru zidirea celor din jur și pentru a obține alți talanți.

 

Fii un slujbaș bun și credincios Stăpânului! Șlefuiește și dezvoltă talantul, căci vei câștiga un profit rentabil, iar în ziua evaluării vei pus administrator peste alte lucruri și te vei bucura de o mare răsplată!!!

 

Scris de Rebeca Pop

Autoritatea în familie
27 februarie 2024
,,Cumpără adevărul…” ,,...şi nu-l vinde, înţelepciunea, învăţătura şi priceperea.” (Proverbe 23:23) Cititorule drag, poate ţi-a trebuit multă răbdare pentru a parcurge paginile acestei cărţi, iar acum, fiind la semaforul unei
27 februarie 2024
Spre ,,credinţa sfinţilor” ,,Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze şi când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea.” (Proverbe 22:6) Eram prin clasa a treia,

ULTIMELE POSTĂRI DE PE BLOG

Abonează-te la newsletter!

Mă abonez
Mă abonez
Formularul a fost expediat - îți mulțumesc.
Te rugăm să îndeplinești toate câmpurile obligatorii!
Adunarea apostolică

DRAGOSTE

NĂDEJDE

CREDINȚĂ

Adunarea Apostolică Sabateriană  Copyright 2023

Adunarea apostolică